TLNJW-18 PAIM-T RTK1 Ikuisesti Dalla Pohjassa

Tietotaulu

1v11kk
Nimi: TLNJW-18 PAIM-T RTK1 Ikuisesti Dalla Pohjassa ”Tarmo”
Sukupuoli: uros
Syntymäaika: 28.05.2017
Rekisterinumero: FI35743/17
Isä: C.I.B FI & LT & EE & LV & BALT MVA EEJV-12 EEV-12 BALTV-14-15 TLNW-17-18 BH RTK1 Jäkäläkummun Rin Tin Tin
Emä: Ikuisesti Barkkipirkko
Väri: musta vaalein merkein
Terveys: Lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät terveet (viim. tark. 9/18), polvet 0/0,  selkä: välimuotoinen lanne-ristinikama ja nikamien epämuotoisuus: normaali/terve, sydänkuuntelu puhdas: ei sivuääniä, pcd-pra, degeneratiivisen myelopatian ja pompentaudin osalta genotyyppiä a = terve
Kasvattaja: Minna Rummukainen, Mikkeli
Omistajat: Minna Rummukainen, Mikkeli

>> Tarmon tulokset

Tarmo on hauska pieni koira. Siitä on salaa haaveiltu sen emän syntymästä lähtien, enkä koskaan uskonut haaveen oikeasti toteutuvan. Tarmo ja sen sisarukset ovat minulle henkilökohtaisesti erityisiä: niiden sukutaulusta löytyvät kaikki kotonani asuneet koirani. Olen saanut seurata sen matkaa omaan kotiin koko ajan hyvin läheltä: ensin Reino astui Mannan (vihdoin 10 päivän yrittämisen jälkeen!!), sitten ultrassa näkyi elämää, sen jälkeen synnyttiin ja vielä, kun pentulaatikkoon tupsahti useampi uros, alkoi ajatus kyteä mielessä yhä vahvemmin – olisiko nyt sen mun oman pennun aika. Kevään ja kesän aikana mun mieli on ehtinyt muuttua monta kertaa. Onko oikea aika? Oskukin on vielä hengissä? Onko viisi koiraa liian paljon? Entä jos en koskaan saakaan vastaavanlaista mahdollisuutta? Enkä olisi saanutkaan. Niinhän siinä lopulta kävi, että pieni ja hurjan reipas Term… Tarmo-naattori asteli isän ja isoisiensä lauman jatkoksi.

Lyhyen yhteiselon jälkeen Tarmonaattori on sopeutunut laumaan erinomaisesti. Pikkupentuna se oli erittäin itsevarma. Se tepasteli paikkaan kuin paikkaan epäröimättä ja häntä kippuralla. Se leikki hyvin ja söi alkuun huonosti, mutta syttyi nopeasti siihenkin puuhaan. Se ei kunnioittanut varsinkaan Reinoa alkuun tippaakaan, eikä Onnikaan ollut aivan varma kannattaako kääpiön kanssa olla ystävä. Lähes joka päivä pihalla painittiin milloin milläkin kokoonpanolla, jopa Onni on ehti innostua painileikeistä! Jalkaa nostetaan satunnaisest ja muutenkin sisäsiisteysasiat ovat erinomaisella mallilla. Tarmo palkkautuu lelulla mukavasti ja namillakin kiitettävästi. Se kantaa erilaisia asioita (niin kiellettyjä kuin sallittujakin) asioita mielellään ja sen(kin) ääntelyvalikoima on laaja isänsä tapaan, vaikka se haukkuukin todella vähän. Tarmo on ihmisiä kohtaan nöyrä ja erittäin sosiaalinen. Se haluaa tehdä mieliksi ja tokotreeneissä siitä saatu palaute onkin luokkaa Pyhäkoulupoika!” Koirakavereita Tarmolla on eri ikäisiä ja kokoisia, se rakastaa juosta ja painia. Kovat ääneet, toiset koirat tms eivät sitä jännitä. Hihnassa se kulkee kohtuullisen kivasti ja kaupungilla ollessaan se on säilyttää korvansa aika mukavasti. Teiniksi kasvaessaan siitä on tullut selvästi omapäisempi, vaikka edelleen se hyvin kiltti onkin. Tarmossa on ripaus rauhallisuutta ja tyyneyttä mikä isästään puuttuu, en ole tainnut vielä aiemmin omistaa koiraa joka omaa treenivuoroa odotellessaan heittäytyy kyljelleen nukkumaan.

Ulkoisesti Tarmo on hyvin paljon isänsä kaltainen. Se on kooltaan keskikokoinen, ryhdikäs ja terhakka. Se liikkuu hyvin ja malttaessaan esiintyykin kohtalaisesti 😉 Aikaa se(kin) varmasti tarvitsee kasvaessaan miehen mittoihin. Kaikenkaikkiaan oikein näpsäkkä paketti.

Harrastuskentillä Tarmo on tutustunut lähinnä tokon saloihin. Ekassa pentunäyttelyssä kipaistiin Lahdessa 5kk ja yhden päivän ikäisenä tuloksena PEK1 KP ROP-pentu. Pentuluokassa Tarmo esiintyi yhteensä neljä kertaa joista kolmella kerralla se sai kunniapalkinnon, junioriluokan korkkaus tehtiin arvosanalla erinomainen ja tuomarin lisämaininnalla ”Se on vielä aivan vauva!”. Muutamaa päivää vajaa vuoden iässä se tienasi ensimmäisen Suomen SERTinsä ja kuukautta aiemmin Viron puolelta Tallinnan juniorivoittajatittelin vuodelta 2018. Paimennukseen ehdittiin myös tutustua perinteisen lammaspaimennustaipumustestin merkeissä, jonka Tarmo suoritti hyväksytysti. Tarmo toimi lampailla hyvin, se oli kohtelias ja kuuliainen. Aika näyttää, minne muualle vielä keretään.

Sukutaulu

Jäkäläkummun Rin Tin Tin Staalon Ötveltäjä Lecibsin Sakarias
Teelikamentten Staalon Diademi
Jäkäläkummun Tandemilla Lumiturpa Otso
Jäkäläkummun Palsamilla
Ikuisesti Barkkipirkko Peikkovuoren Shakaali Peikkovuoren Hiawatha
Peikkovuoren Finlanddia
Ikuisesti Aika Yllätys Miskajasmin Kuunloiste
Miikolan Safiiri