Jäkäläkummun Yllytyshullu

Tietotaulu

IMG_0959.JPG_2
Kara 3,5v, kiitos kuvasta Taru Vallius!
Nimi: Jäkäläkummun Yllytyshullu ”Kara”
Sukupuoli: narttu
Syntymäaika: 15.1.2013
Rekisterinumero: FI16379/13
Isä: Cantavia Piimäsuu
Emä: Jäkäläkummun Ääkennääpä
Väri: musta merkein
Terveys: Silmät terveet (viim. tark. 9/15), polvet 0/0, sydänkuuntelu puhdas – ei sivuääniä, lonkat C/B, kyynärät 0/0, selkä: välimuotoinen lanne-ristinikama, selän spondyloosi ja nikamien epämuotoisuus: normaali/terve, prcd-pra B, pompentaudin status N/N
Kasvattaja: Tapio Kakko, kennel Jäkäläkummun, Jyväskylä
Omistajat: Kati Huhtinen, Mikkeli

Tutustuin Karan emään Elviin ensimmäisen kerran kunnolla Kuopion koiranäyttelyssä kesällä 2012. Pidin kovasti sen veljestä Sulosta, sekä sen isästä J. Pakkasukosta joten oli melko selvää, että kun Tapio sitten suunnitteli sille pentuja ja sulhasvalinta miellytti – varasin narttupennun. Narttuja syntyikin useampi ja itseäni miellyttävä pentu sieltä sitten löytyikin. Kara asuu sijoituskodissa Mikkelissä ja on päässyt tutustumaan agilityn, koiranäyttelyiden, verijäljen ja perustottelevaisuuden kautta koiraharrastusmaailmaan. Kara on kilpaillut agilityssa medi1-luokassa ensimmäiset viralliset starttinsa heinäkuussa 2017.

Kara on luonteeltaan reipas ja melko itsenäinen. Sitä ei pelota mikään ja mm. ensimmäisestä vuodenvaihteesta selvittiin hienosti. Karan kanssa on ollut helppo reissata koiranäyttelyissä, se sopeutuu ongelmitta laumaan kuin laumaan ja se on helposti motivoitavissa ruoalla. Lisäksi se leikkii mielellään ja palkkautuu hyvin myös lelulla harrastuskentillä. Kara on hyvin sosiaalinen toisia koiria ja ihmisiä kohtaan. Kara on matkustanut niin laivalla kuin junalla, eikä se tunnu olevan moisista moksiskaan.

Kara sai Ikuisesti C-pentueen syksyllä 2016 ja täytti näinollen sijoitussopimuksen kriteerit. Se siirtyi siis Katin omistukseen. Pentueessa on 5 urosta ja 1 narttu. Pentueensa Kara hoiti esimerkillisen tarkasti ja sopeutui kotona asuvaan laumaani erinomaisesti.

Kiitos Katille Karan erinomaisesta hoidosta ja aktiivisesta sijoituskodista!

hIMG_7883.sized hhIMG_8065.sized hhIMG_8046.sized

 Näyttelytulokset

[table “” not found /]

LTE

19.4.2015, Orimattila, tuom. Sami Heikkilä&Mikael Laine

[table “” not found /]

 

Sukutaulu

Cantavia Piimäsuu Orso-Farm Atninbeaska FIN MVA Orso-Farm Ottar
Orso-Farm Ziiku
Orso-Farm Tanhuvilla Orso-Farm Qummitus
FIN MVA Orso-Farm Fanta
Jäkäläkummun Ääkennääpä FIN MVA JV-00 Jäkäläkummun Pakkasukko Orso-Farm Palsa
C.I.B FIN MVA NO MVA Jäkäläkummun Kamomilla
Jäkäläkummun Davvebiegga Orso-Farm Otva
Jäkäläkummun Silmänilo