Rt-ratatreenit ja tokoa

Rallytoko on tällaisella vanhanaikaiselle tokoihmiselle täyttä hepreää. On ihan käsittämättömän vaikea ajatella, että käsiapujen ja kehujen käyttö on sallittua – jopa suotavaa. Tätä kuitenkin lähdettiin treenaamaan. A image nne oli rakennellut helpohkon alo-luokan radan jota lähdettiin purkamaan ensin yksin ja lopulta koiran kanssa. Onni oli alkuun hyvin hämmästynyt. Kaiken maailmaan itsensä kiertämiset on meille molemmille vaikeita, eikä varsinkaan oma liikkuminen ollut kovinkaan sulavaa ja linjakasta. Miten sitä voikin olla niin kömpelö kun koiran lisäksi matkaan laitetaan hihna?!! Ekan kiekan jälkeen vein Onnin odottelemaan ja kehiin Reino. Reino oli tohkeissaan, mutta sen vähän liiankin tiivis seuraaminen on kuulemma paha juttu tässä lajissa.

Illalla käväistiin myös tokoilemassa. Kaukalossa oli varmasti liikkunut koiria ja ihmisiä, sillä nenät kävivät kovasti paikalle saavuttaessa. Ensin Reino. Ensin lähetyksiä ruutuun eri matkoista. Löysi alustalle hyvin, tuli hakemaan namia reippaasti ja kerran pysäytyksestä maahan, josta palkkasin ruudussa. Vapaana seur-liikkeestä istu-nouto-kaket liikkuroituna kahdella välipalkalla (seuraamisen lopussa ja istumisesta lensi pallo). Kaikki ok, kapulaa ei pureskeltu palautuksessa ja kakeissa kaikki vaihdot puhtaat noin 5m, viimeisin nousu noin 7m josta pallopalkka. Keskittyi hyvin. Merkinkierto nostaa helposti kierroksia ja epävarmuuksissa alkaa komentaa, tehtävä enemmän toistoja lähempää. Ajatusta hommassa jo on, kiersi merkin noin 15m hyvin hetsattuna.

Onni teki omalla vuorolla ruutua, kaket, noudon ja merkin kiertoa. Ruutu ok! Noudossa ei ihmeitä, nosti hyvin, mutta palautti vinoon. Kaket ok täydestä matkasta. Merkillä oli ajatus hukassa, hetsattuna kiersi mutta läheltä heittäytyi onnettomaksi. Vaatimalla lähti hyvin, mutta hajut olisivat vieneet. Toistoja puuttuu tästäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *