Reino

suomenlapinkoirauros
C.I.B FI & LT & EE & LV & BALT MVA FI&EE VMVA EEJV-12 EEV-12 BALTV-14-15 TLNW-17-18 EEVV22 BH RTK1 RTK2 PAIM-T  
Jäkäläkummun Rin  Tin Tin "Reino" 

s. 4.7.2011

i. Staalon Ötveltäjä
e. FI MVA Jäkäläkummun Tandemilla

Reinoa etsiessäni halusin reippaan ja menevän koiran. Muutaman kerran sen jälkeen on kaduttanut, Reinon kanssa ei ehdi tylsistymään. Sille alkoi sattua pennusta alkaen ja päivä päivältä vauhti vaan kasvoi ja kasvoi ja kasvoi... Reino on suht pienikokoinen ja pippurinen, mutta miellyttämisenhaluinen pingispallo, josta löytyy tasan yksi vaihde: täysillä. Ihastuin jo sen ollessa pentu sen avoimuuteen ja sinnikkyyteen. Se on ulkoisesti sievä, nallenaamainen ja karvainen, kauniisti liikkuva ja tasapainoinen. Ulkokuoren alta löytyy kuitenkin ruutia ihan kiitettävä määrä ja ainoat hidasteet sen harrastusuran aikana ovatkin olleet jännittävä ohjaaja ja sairaslomat, joille tapaturmien vuoksi ollaan jouduttu. Reino haluaa miellyttää minua ja se rakastaa ihmisiä ja huomiota. Se nauttii suunnattomasti kun ihmiset katsoo se toilailuja ja sen esiintymisinto vain kasvaa, jos joku erehtyy nauramaan tai taputtamaan. Se on erittäin taisteluhaluinen, saalisviettinen ja ahne. Omasta mielestään se on kaikkein komein, taitavin ja ylipäänsä hienoin koira koko maailmassa. Reino on omalaatuinen persoona, jonka ihmiset muistaa ja joka tekee vaikutuksen. Sen tyyli olla ja mennä on usein "karmit kaulassa" ja vaikkei se aina olekaan hihnan toisessa päässä helppoa, on se jotain sellaista, mitä kaikkien koirien kanssa ei pääse kokemaan. Reino on maailman paras pieni musta koira, silmäterä! Reinokaan ei suinkaan ole koira helpoimmaista päästä, vaikka se omiin käsiini sopiikin hyvin. Miellyttämisenhalun lisäksi se on hyvin ohjaajapehmeä ja esimerkiksi rallytokoradalla sille "helpot" tehtävät saavat sen kierrokset nousemaan, joka näkyy usein ohjaajalle räkäroiskuen huutaessa. Se on menevä ja aktiivinen koira, joka tarvitsee tyytyväisenä pysyäkseen toimintaa. Se osaa halutessaan olla hyvinkin ärsyttävä ja keksii kyllä omaa viihdykettä, jos joku muu ei tee sitä sen puolesta. 

Reino on kiertänyt koiranäyttelyissä pienestä pitäen ja menestynyt niissä omalla mittapuullani loistavasti. Sen uran tähtihetkiä ovat ehdottomasti erikoisnäyttelyssä juniori-ikäisenä tienattu SERT ja PU-sijoitus, kansainväliseksi muotovalioksi valioituminen Tallinnassa 2017 sekä ehkäpä kirkkaimpana vuoden 2020 ensimmäinen kehä ennen Suomessa alkanutta poikkeusaikaa koronaviruksen vuoksi, kun Reino kilpaili veteraaniluokassa voittaen lopulta koko rodun ja ollen ROP-veteraani. Samaisessa näyttelyssä se sijoittui ryhmäkilpailussa neljänneksi (RYP4) ja voitti veteraanit, ollen lopulta BIS1-veteraani. Suomesta ja Virosta sillä on veteraanivalion arvo. 

Reino on kilpaillut rallytokossa alemmista luokista koulutustunnukset RTK1 ja RTK2, ja kilpailee voittajaluokassa. Tokossa sillä on kilpailuoikeus sekä muutama kilpailu takanakin avoimessa luokassa. Lisäksi se on suorittanut sekä BH-kokeen että perinteisen lammaspaimennustaipumuskokeen PAIM-T hyväksytysti (jälkimmäinen arvosanalla hyvä). Lisäksi Reino on MH-luonnekuvattu hyväksytysti sekä luonnetestattu loppupistein +125, laukausvarma

Reinon terveystulokset:

Reino on jalostustarkastettu 11.7.2015, tarkastajana Mari Lackman.

Yleisvaikutelma: Erinomainen
Koko: Keskikokoa hieman pienempi, 46,5 cm
Purenta: OK
Hampaat: OK
Kivekset: OK
Tyyppi: Erinomainen
Mittasuhteet: Erittäin hyvät
Sukupuolileima: Hyvä
Kallo: Oikean muotoinen
Ilme: Hyvä
Kuono: Sopivan täyteläinen
Kirsu: OK
Otsapenger: Hyvä
Korvat: Hyvät
Silmät: Hieman pyöreät
Luusto: Kokoon nähden hyvä, keskivahva
Ylälinja: Hieman pehmeä
Alalinja: Hyvä
Rintakehä: Vahva, hyvä pituus, ei saisi olla syvempi, hyvä eturinta
Eturaajat: Suorat
Eturaajojen kulmaukset: Hieman lyhyt olkavarsi, muuten hyvät
Lanne: Hieman pitkä
Lantio: Hyvä
Takaraajat: Suorat
Takaraajojen kulmaukset: Erittäin hyvät
Liikunta: Tasapainoinen, suorat liikkeet
Käpälät: Hyvät
Häntä: Hyvä, kiertyy selälle
Karvapeite: Laatu ok
Väri: Musta merkein
Yleiskunto: Erittäin hyvä
Luonne: Hyvä

Hyväksytty ulkomuodon ja luonteen osalta