Uutiset 2022

2022

10.12.2022

Taiston Nilla-sisko (J. Niittyvilla) kävi päivittämässä silmätarkastuksensa tuoreempaan - silmät edelleen terveet. Kiitos Johanna!

Martta kävi kylässä ja joutui pitkästä aikaa kameran eteen. Se aikuistuu hurjaa vauhtia!

6.12.2022

Tarmo reissasi viime viikonloppuna Marin ja Suvin kanssa Liettuan Alytukseen. Se oli kumpanakin päivänä ROP, sai SERTin ja valioitui näin sekä Liettuan että Baltian muotovalioksi. Sunnuntaina se pääsi ryhmässä vielä kahdeksan parhaan joukkoon.

24.11.2022
Teppo täytti eilen vuoden ja synttärilahjaksi se sai tänään vähemmän yllättäen (!) ensimmäiset viralliset terveystarkastuksensa ja sen silmät sekä polvet tarkastettiin ja lisäksi sydän kuunneltiin. Silmät olivat terveet, polvet 0/0 ja sydänkuuntelu puhdas - ei sivuääniä. Tarkastajana Lotta Axelson.

Ja hienoin uutinen joka samasta tarkastuksesta saatiin: Tepon Iines-mummo (Jäkäläkummun Yönystävä) päivitti myöskin tarkastuksensa lähes 10-vuoden iässä ja silmät olivat edelleen terveet. Paljon paljon onnea Henna!

16.10.2022
Viikonloppuna pojat ovat olleet jakautuneina vähän ympäri maailmaa ja tuloksia on tehty eri rintamilla.

Taisto ja siskonsa Nilla (J. Niittyvilla) kävivät eilen Liperissä luonnetestissä. Taisto suoriutui omasta kummitusradastaan itselleen tyypilliseen tapaan vauhdikkaasti ja epäröimättä, suoritus palkittiin hienolla pisterivillä: +1b, +3, +3, +2b, +1a, +3, +1, +3, +++ ja lopputulemana +174 pistettä ja laukausvarma. Tuomareina testissä Tapio Knuutinen ja Virpi Klemetti. Nilla-siskon lopputulema +95p ja laukausvarma.

Tarmo ja Teppo sen sijaan reissasivat Latvian Cesiin, josta tuliaisina uunituore LV MVA Tarmo sekä Tepon kaksi Latvian juniorisertiä. Valtava kiitos Niina ja Suvi kaikesta vaivannäöstä ja poikien huolenpidosta!

Viikko sitten Nuutti (J. Nuottakaveri) tempaisi Lappalaiskoirat ry:n rallytokon rotumestaruuskisoista kolmannen AVO HYV 90p., tienasi koulutustunnuksen RTK2 sekä sijoittui rotumestaruuksissa toiseksi. Onnea Henna!

6.10.2022
Tarmo ja Taisto kävivät päivittämässä silmätarkastuksensa tuoreempiin - kummankin silmät terveet. Tarkastajana Lotta Axelsson.

5.10.2022
Martan sisko Hilla (Matkatien Bandemian Onnenkyynel) on käynyt luustokuvissa ja Kennelliitosta saapui loistavia uutisia: lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja selkä on LTV:n ja VA:n osalta 0 eli terve. Hillan silmät on aiemmin keväällä tarkastettu myöskin terveiksi. Lämpimät onnittelut Sirpa ja kiitos!

27.9.2022
Tarmo ja Teppo tekivät retken Liettuan Palangaan josta tällä kertaa kotiin tuomisina kipeä emäntä ja koiranäyttelyistä kokemusta. Poikien tuloksina tällä kertaa Tarmon osalta 2x ERI2, sunnuntailta Tallinnan KV:sta PU2 VARA-CACIB, Tepon osalta 2x ERI2 ja Tallinnasta ERI1 JUN-CACIB, jota ei Tepolle voida sen ER-rekisterin vuoksi vahvistaa. Kumpikin sai ihania kommentteja tuomareilta ja matkustivat vieraiden koirien kanssa hienosti, hienot reippaat reissukoirat!

Taisto vietti viime viikon Luostolla upeissa maisemissa. Reissukoira nautti olostaan ja mikäpäs sitä esi-isien mailla ollessa!

16.9.2022
Iloisia silmätarkastusuutisia! Martta kävi tänään silmätarkastuksessa ja silmät todettiin terveiksi myös gonioskopialla (ICAA Kammiokulman poikkeavuus: ei todettu). Myös pappakoira kävi päivittämässä tarkastuksensa ja terveet olivat senkin silmät edelleen. Loistavaa!!! Martan tuloksen myötä sen pentuhaaveetkin nytkähtivät askeleen eteenpäin.

Myös Martan emä Naava (Vanilla's Honey Unbelievable) kävi alkuviikosta silmätarkastuksessa ja myös Naavan silmät olivat terveet, myös gonioskopialla. Onnea Sonja!

25.8.2022
Nuutti (J. Nuottakaveri) kilpaili ensimmäisissä (mutta tuskin viimeisissä!) SM-kisoissaan tällä kertaa lajinaan rally-toko ja tienasi sieltä hienolla radalla toisen AVO HYV 89p! Onnea Henna!!

14.8.2022
Heinä-elokuussa on kiepattu muutamassa näyttelyssä, vaikka turkit hupenevat vauhdilla pohjavillan muodossa. Heinäkuun lomareissu Helsinkiin huipentui kuinkas muutenkaan, kuin koiranäyttelyssä! Pappakoira jäi ansaitusti toiseksi (veteraaniluokan voittaja oli 13(!)-vuotias) ja viimeisen veteraanisertin metsästys jatkui. Pari viikkoa sitten Kannonkoskella Katja Korhonen arvosti pappakoiran liikettä liikuttumiseen saakka ja se olikin lopulta PU2 ROP-vet ja sai viimeisen Suomen veteraanisertinsä ollen nykyään myös FI VMVA. Myös eilinen Mäntyharjun ryhmänäyttely oli meidän jengille antoisa, kun kehässä kieppasi pappakoira ollen jälleen PU2 ROP-vet ja lapsenlapsensa, sijoitustyttö Martta pyörähti täysin pohjavillattomana kehässä ja oli JUN ERI1. Ollaan tuomarin kanssa yhtä mieltä siitä, että se tarvitsee aikaa!

Taiston sisaruksista Nilla (J. Niittyvilla) ja Nunas (J. Nallenvartija) olivat myös Mäntyharjulla: Nillalle AVO ERI3, Nunas AVO EH3.

14.7.2022
Kesälomalla aika tuntuu juoksevan, kun on kaikkea kivaa puuhasteltavaa!

Tänä kesänä on kiepattu kahdesti Virossa, joista päällimmäisenä Taiston 2x SERT ja 3x VARA-CACIBbia, joista yksi vahvistuu oikeaksi! Muuten meille on ollut jaossa lähinnä kakkossijoja. Tarmo pyörähti kotinäyttelyssä, kun kerrankin oli lähellä ja olikin Mari Pajaskosken arvostellessa ensimmäisessä valioluokan kehässään ROP hienolla arvostelulla!

Nilla (J. Niittyvilla) tienasi toisen SERTinsä Lappeenrannasta ja Nunakselle (J. Nallenvartija) Ristiinan kr:ssä ensimmäinen ERI, SA ja vieläpä PU3-sijoituksen myötä VARA-SERT. Nuutti on myöskin puuhastellut ahkerasti ja ensimmäinen rally-tokon AVO HYV onkin jo tienattu. Onnea Johanna, Henna ja Anu!

4.6.2022
Tarmon tytär Nita (M. Bandemian Onnenhetki) kävi silmätarkastuksessa - PPM-rihmoja lukuunottamatta silmät terveet. Onnea Sonja!

1.6.2022
Toukokuussa ehdittiin vielä Keski-Suomeenkin, kun kipaistiin Keuruun ryhmänäyttelyssä Maarit Hassisen arvioinnissa. Päivä ei paljon paremmaksi tulosten puolesta voinut muuttua, sillä pappakoira pisteli tassua toisen eteen niin, että oli lopulta ROP ja ROP-vet saaden toisen veteraanisertinsä. Taisto kipitti ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa täytettyään edellisenä päivänä 2v, jonka yllätykseksi voitti ja oli päivän päätteeksi PU2 ja sai ensimmäisen SERTinsä. Nilla (J. Niittyvilla) oli samassa näyttelyssä AVO ERI1 SA PN2 VARA-SERT ja Nunas (J. Nallenvartija) AVO EH3.

25.5.2022
Iloisia terveyskuulumisia! Sisarukset Riemu (J. Nietosneito) ja Nuutti (J. Nuottakaveri) ovat käyneet silmätarkastuksessa, molemmilla silmät terveet. Lisäksi Nuutin polvet 0/0. Onnea ja kiitos kummankin kotijoukoille! Nyt koko Jupinoiva N-pentue on käynyt virallisessa silmätarkastuksessa.

Kevään näyttelyturnee jatkui Kerimäellä 22.5, jossa Virpi Montonen arvosteli suomenlapinkoirat. Meidän joukkueelle ei mainittavaa menestystä, kirkkaimpana Taiston viimeinen esiintyminen nuortenluokassa tuloksella ERI1. Turkit pölisee hurjaa vauhtia ja uimakausi alkaa olla käsillä, saa nähdä vieläkö ehditään jonnekin ennen bikinikuntoa! Päivän menestyksestä vastasi Nilla (J. Niittyvilla) joka nappasikin ensimmäisen SERTinsä ja oli vielä ROP. Onnea Johanna!

9.5.2022
Taiston sisko Nilla (J. Niittyvilla) luustokuvattiin viime viikolla ja tulokset ovat saapuneet lausuntokierrokselta: lonkat A/A ja kyynärät 0/0, selkä: LTV0, VA0, olat terve/terve ja polvet 0/0. Onnea Johanna ja kiitos, nyt onkin yhtä pentua lukuunottamatta koko pentue luustokuvattu!

8.5.2022
Äitienpäivän aamuna suunnattiin pikareissulle Kouvolaan, vaikka vielä lähtöaamuna ajattelin ettei kannata.. Taistolle NUO ERI1, SA jäi ihan ansaitusti saamatta keskeneräisyyden vuoksi ja sitä se onkin kaikin puolin. Pappakoira sen sijaan pisteli tassua toisen eteen siihen malliin, että lopulta kotiinviemisinä meillä oli ruusuke jos toinenkin - se oli ROP, ROP-vet ja sai ensimmäisen veteraanisertinsä.

2.5.2022
Vappu vietettiin melkolailla perinteisesti koiramaisissa merkeissä! Lauantaina Miehikkälän ryhmänäyttelyssä Rutkulle VET ERI3 ja Taistolle NUO EH1, tuomari piti siti lähes kaljuna. Sunnuntaina kehäiltiin Lahdessa hyvin nukutun hotelliyön jälkeen ja aamun aloitti Teppo, joka hurmasi tuomarin ja olikin lopulta PPEK1 KP PU-pentu ROP-pentu. Iltapäivällä Rutku VET ERI3 SA PU3 ja Taisto NUO H. Taisto oli tuomarin makuun liian hoikka ja palkintosija tällä kertaa yleiskunnon mukaan.

Lauantaina Miehikkälässä paikalla oli myös Taiston Nilla-sisko (J. Niittyvilla) joka hienosti NUO ERI1 SA PN4 VARA-SERT sekä Kurikan ryhmänäyttelyssä Nita-sisko (J. Näkinkenkä) jolle NUO EH2.

24.4.2022
Taiston velipoika Nuutti (J. Nuottakaveri) napsi itselleen kolmannen tokon alokasluokan ykköstuloksen, joten jatkossa sen nimen eteen voi liittää koulutustunnuksen TK1. Onnea Henna!

Koiranpäivä vietettiin luonnollisesti missäs muuallakaan, kuin koirailemassa! Kuopion jalostuspäivillä meillä oli esillä kaksi sukupolvea, joista nuorempi teki ensiesiintymisen kehissä juuri 5kk täyttäneenä ja olikin yllättäen hienosti PPEK1 KP PU1-pentu VSP-pentu. Myös Tepon sisko Nala korkkasi missikisat ollen PEK2. Paikalla oli myös Taiston veli Nunas (J. Nallenvartija), jolle nuorten luokasta arvosana H.

Samaan aikaan Mäntsälässä Martan sisko Nita (M. Bandemian Onnenhetki) korkkasi viralliset kehät, tällä kertaa tuloksena JUN H.

12.4.2022
Taiston veli Nuutti (J. Nuottakaveri) ja kartturinsa Henna on taas kunnostautunut harrastusrintamalla! Viikonlopulta parivaljakko tienasi jo toisen tokon alokasluokan 1-tuloksen pistein 183 kunniapalkinnolla. Uusi viikko sen sijaan starttasi uudella koulutustunnuksella, kun kolmas rallytokokisa toi viimeisen ALO HYV 99p ja näin ollen RTK1-koularin! Onnea Henna!

10.4.2022
Kennelliitosta tupsahti Martan luustotuloksia: lonkat C/B, kyynärät 0/0, selkä LTV0 ja VA0 ja olet terve/terve. Pikkukoira pinkoo näillä varmasti oikein mallikkaasti!

Pertunmaan ryhmänäyttelystä ei meidän joukkueelle mainittavampaa menestystä. Martta tienasi toisen EH:nsa ollen luokkansa 3. ja pojat olivat erinomaisia, Taisto SA:lla saaden lisäksi VARA-SERTin.

5.4.2022
Martta kävi läpivalaisussa ja odotellaan jännittyneitä tuomiota Kennelliitosta! Polvet todettiin terveiksi 0/0.

Myös Martan Hilla-sisko (M. Bandemian Onnenkyynel) kävi virallisessa silmätarkastuksessa muutamaa viikkoa aiemmin ja silmät todettiin säihkyvän kirkkaiksi terveen lisäksi! Onnea Sirpa ja kiitos!

28.3.2022
Viikonloppuna pyörähdettiin useamman vuoden tauon jälkeen Lahti KV:ssa, jossa junioriosastosta kehässä pyörähti Taisto ja Martta, joka korkkasi samalla myös viralliset kehät. Aila Lehmussaari piti molempia kovin keskeneräisinä ja kevyinä - kummallekin tulokseksi EH. Erityisesti Martan käytöksestä näyttelyssä ja reissussa ylipäätään olen hyvin ylpeä ja iloinen - kuin käytäisiin joka päivä messukeskuksissa koirien ja ihmisten keskellä!
Samaan aikaan Kauhajoen ryhmänäyttelyssä näyttelyuransa aloitti Taiston sisko Nita (J. Näkinkenkä) joka nappasi myöskin ensiesiintymisellään karvanlähtöisenä EH:n, siellä tuomarina Jari Fors. Onnea ja kiitos Kati&Mika! Nyt koko N-pentue on käynyt näyttelyssä vähintään yhden kerran, hienoa!

21.3.2022
Meidänkin näyttelyvuosi on nyt korkattu aurinkoisessa Korpilahden ryhmänäyttelyssä, tuomarina suomenlapinkoirilla Markku Mähönen. Taisto esiintyi ensimmäisen kerran nuorten luokassa ja sai näköisensä arvostelun ja tulostakaan ei voi moittia: NUO ERI1 SA VARA-SERT. Kovin keskeneräinen se on kaikin puoli ja tarvitsee rutkasti aikaa. Myös veteraaniosasto oli mukana ja esiintyi vauhdikkaasti tuloksella VET ERI4 SA. Taiston sisaruksista Nunas (J. Nallenvartija) ja Nilla (J. Niittyvilla) olivat mukana, Nunas NUO EH2 ja Nilla NUO ERI2.

Viikonlopun hienoimmasta tuloksesta vastasi kuitenkin lahtelaispoika Nuutti (J. Nuottakaveri) joka korkkasi tokon alokasluokan! Sattumuksilta ei sielläkään vältytty, mutta lopputulos ilahdutti: ALO1 186p sij. 4 ja näin ollen kilpailuoikeus avoimeen luokkaan. Onnea!!

11.3.2022
Ihana, reipas, pieni Nokko (Tirhan Nokko) muutti osaksi Ikuisesti-jengiä ja pääsee tutustumaan tulevaisuudessa koiramaisiin harrastuksiin meidän mukana!

9.3.2022
Tepon prcd-pra status selviteltiin ja geeniarpajaisissa sen status on emänsä tapaan B = kantaja.

Taiston veli Nuutti (J. Nuottakaveri) on startannut rallytokouransa vakuuttavasti pistein 98 ja 92, joten enää yhtä uupuu alokasluokan koularista. Onnea Henna!!!

Tilda kesäpuuhissa, kiitos kuvasta Taru Vallius!

23.2.2022
Suureksi surukseni Tilda (I. Barkkikiekko) on nukkunut tänään ikiuneen. Lämmin osanottoni suureen suruun koko Kämäräisten perheelle ja kiitos Tildan parhaasta mahdollisesta kodista.

9.2.2022
Taiston sisko Nita (J. Näkinkenkä) luustokuvattiin: lonkat B/C, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0. Pentueen pennuista 4/6 on kuvattu ja tuloksetkin ovat kohtuullisia. Hyvä muistutus taas, että kahdesta priimaluustoisesta vanhemmasta ei niin vaan tulekaan pentueellista priimaluustoisia pentuja. Ihanaa, kun omistajat ovat vieneet koiria aktiivisesti tarkastuksiin - kiitos!

3.2.2022
Pikkuinen ja pörröinen Teppo tassutteli lauman jatkoksi! Jatkossa hulinaa siis riittänee!

Taiston velipoika Nuutti (J. Nuottakaveri) kävi luustokuvissa: lonkat B/C, kyynärät 0/0 ja selkä LTV1. Lonkissa oli rotutyypilliseen tapaan matalat lonkkamaljat, mutta näilläkin tuloksilla pötkitään varmasti myös harrastuskentillä. Kiitos kuvaamisesta Henna!

9.1.2022
Uudet kuvat 10kk vanhasta Martasta. Kiitos Sonja!