Uutiset 2023

2023

23.12.2023

Meidän joukkue toivottaa kasvateille ja etälaumalaisille ihmisineen lämmintä ja rauhallista joulun aikaa sekä onnea tulevalle vuodelle 2024! 

5.11.2023

Loppuvuoteen myös suru-uutisia. Väiski (Ikuisesti Cukasmuukaan 2016-2023) nukkuu nyt ikiunta.

Lämmin osanottoni ja kiitos Heidille perheineen Väiskin parhaasta mahdollisesta loppuelämän kodista.

Tarmo kävi näyttelyreissulla Puolassa, josta kotiin tuomisina tuttuun tapaan VARA-CACIBeja - tällä kertaa kaksin kappalein. Läheltä liippaisee! 

29.10.2023

Lappalaisten nosemestaruudet kisailtiin tänä viikonloppuna Asikkalassa. Lauantaina Taistolle KEK1 75/1, viimeinenkin piilo löytyi mutta epäonnisesti 2 sekuntia (!) ajan täyttymisen jälkeen. Mestaruuksissa Taisto oli 9. Sunnuntaina YEKS1 50/4 - väsymys jo painoi, mutta hienoa työskentelyä kauttaaltaan joka alueella ja se palkittiin tuomarin suosikki-palkinnolla. 

9.10.2023

Tepolle rally-tokon viimeinen alokasluokan tulos ALO HYV 85p ja sen myötä koulutustunnus RTK1. Tuomarina Saara Uljas. 

7.10.2023

Taisto korkkasi nosework-kokeet Mäntyharjulla tuloksella KEK1 50/4. Tuomarina Minna Sirviö. Jatkoa seuraa! 

16.9.2023

Jyväskylästä Tepolle rallytokon toinen ALO HYV pistein 87p. Tuomarina Tytti Lintenhofer. 

27.8.2023

Teppo korkkasi toisen isojen poikien kisakirjansa ja samalla rallytokouransa, kun kisailtiin Pieksämäellä eka ALO HYV 94p sij. 3. Tuomarina Kirsi Petäjä.

Nuutti (J. Nuottakaveri) on tätä nykyä tuore BH Nuutti, kun se läpäisi kirkkaasti käyttäytymiskokeen. Onnea Henna! 

19.8.2023

Tarmo kävi pitkästä aikaa näyttelykehässä Mikkelin ryhmiksessä tuloksella VAL ERI2 SA PU3, tuomarina Paavo Mattila. 

10.8.2023

Taiston kanssa Kotkan iltakisoista kolmas rallytokon AVO HYV 90p ja uusi koulutustunnus RTK2. Tuomarina Tarja Hiissa. 

12.6.2023

Aloitetaan suru-uutisilla:

Ikuisesti Barkkisakko "Lissu" on nukkunut 10.6.2023 ikiuneen. Lämmin osanottoni Lissun perheelle ja valtava kiitos parhaasta mahdollisesta kodista!

Hämeenlinnan ryhmänäyttelystä ei tällä kertaa kummempaa menestystä. Nuorisolle EH:t, Teppo tarvitsee aikaa miehistyäkseen ja Taisto ei muuten napannut tuomaria ollenkaan. Tuomarina Paula Rekiranta.

Jyväskylän rallytokokisoista Taistolle AVO0, viimeinen koulariin tarvittava tulos jäi muutaman pisteen päähän. 

5.6.2023

Eestin voittajassa Tarmo VAL ERI2 SA PU3 VARA-CACIB, Taisto AVO ERI1. Tuomarina Karin Sjöholm Östlund, Ruotsista. 

2.6.2023

Kouvolan iltakisoista Taistolle toinen rallytokon AVO HYV 78p. 

28.5.2023

Taisto kävi eilen Puumalan ryhmänäyttelyssä yrittämässä viimeistä sertiään ja yrittämistä jatketaan edelleen, tuloksena tällä kertaa ERI1, tuomarina Perttu Ståhlberg.

Tarmon tytär T. Namma kävi terveystarkastuksissa: silmät terveet, lonkat B/C ja kyynärät 0/0. Geenitestit lähtivät kohti labraa, joten niitä vielä odotellaan. Kiitos ja onnea Taimin taustajoukoille!


20.5.2023

Teppo korkkasi ensimmäisen isojen poikien kisakirjan ja suoritti tänään Kerimäellä perinteisen paimennuksen lammaspaimennustaipumustestin hyväksytysti arvosanalla hyvä. Testiä tuomaroi Riika Kivirinta. Suoritus oli hyvin Tepon näköinen - se on innokas ja energinen, eikä sen käytöstä testitilanteessa muutenkaan tarvinnut hävetä. Hyvä Teppo! 

18.5.2023

Taisto kipaisi Mikkelin ryhmänäyttelyssä tuloksella AVO ERI1 SA PU3 VARA-SERT, ei jäänyt viimeinen serti kauas! Tuomarina tänään Anneli Pukkila. Kiitos avusta Johanna! 

Nuutti (J. Nuottakaveri) tokoili tänään Lahdessa kolmannen avoimen luokan ykköstuloksen ja näin ollen jatkossa sen nimen eteen saa lisätä koulutustunnuksen TK2. Onnea Henna! 

14.5.2023

Sijoitustyttö Martta (Matkatien Bandemian Onnentuoja) kävi eilen luonnetestissä Muuramessa, josta tuliaisina oli loppupisteet +101 ja laukausvarma, tuomareina Mia Möller ja Susanna Mattas. Martta suoriutui uudesta tilanteesta aivan itsensä näköisesti ja tuomareiden arvostelu olikin syväluotaava analyysi meidän pikkusankariin. Hyvä Martta! Kiitos Merja! 

Teppo kävi luustokuvissa ja tulokset ovat lausuttu Kennelliitossa: lonkat C/C, kyynärät 0/0, selkä: välimuotoinen lanne-ristinikama LTV3 (epäsymmetrinen) ja nikamien epämuotoisuus VA0. Olat terve/terve. 

6.5.2023

Taiston Nilla-sisko (J. Niittyvilla) tienasi Sulkavan ryhmänäyttelystä viimeisen ja näin ollen valioittavan sertinsä, ollen jatkossa FI MVA J. Niittyvilla. Onnea Johanna! Tuomarina Paavo Mattila. 

2.5.2023

Etäjengin edustajista Nokko kävi viime viikolla luustokuvissa ja tuloksia onkin odotettu kuin kuuta nousevaa - lonkkatulos kilahti jo sähköpostiin: B/B ja kyynärätkin heti perään: 0/0. Polvet olivat myös 0/0. Kiitos Juulianna ja onnea!

Vappupäivä kului pitkästä aikaa näyttelyn merkeissä Lahdessa ja sieltä meillä olikin hienoja tuliaisia, kun Taisto oli yllättäen PU1, sai toisen SERTinsä ja oli lopulta VSP. Myös Teppo kipaisi kehässä ollen JUN ERI2. Hyvä pojat! Taiston sisaruksista kehässä oli myös Nilla (J. Niittyvilla) AVO ERI2 ja Nunas (J. Nallenvartija) AVO H. 

22.4.2023

Taisto kilpaili toisen kerran tokon alokasluokassa ja tällä kertaa kotiin tuomisina olikin ALO1, 167p ja sij. 2. Tuomarina Anne Nokelainen. 

16.4.2023

Taisto kävi kisailemassa rally-tokoa Haminassa, mutta jäi hyvästä yrityksestä huolimatta ilman hyväksyttyä tulosta. Tästäkin opittiin taas uutta, joten eikun treenaamaan! Samoissa karkeloissa kisasi myös Nilla (J. Niittyvilla), mutta myös se jäi ilman hyväksyttyä tulosta. 

Nuutti (J. Nuottakaveri) on tokoillut tänä keväänä jo kaksi hienoa AVO1-tulosta, eikä koularista puutu enää kuin yksi ykkönen. Valtavasti onnea Henna, kova työ tuottaa tuloksia! 

14.4.2023


Suru-uutinen kevääseen, kun Ruskan (I. Aika Ovela) oli aika lähteä nukkumaan ikiunta. Nuku hyvin Ruska, kerro iskälle terveisiä! Lämmin osanottoni koko perheen suruun ja kiitos Ruskan parhaasta kodista. 

2.4.2023

Taisto korkkasi tokouransa Asikkalan kokeessa tuloksella ALO2, 144p. Yksi liike meni nollille, mutta suorituksessa oli paljon hyvää! Hyvä Taisto! 

25.2.2023

Hieno päivä Varkaudessa rallytokokisoissa, joista Tarmolle viimeinen tulos voittajaluokasta, RTK3 ja vielä TP sekä kilpailuoikeus mestariluokkaan. Taistolle ensimmäinen AVO HYV pistein 94. Tuomarina Heli Kelhälä.

Lappalaiskoirat ry:n vuoden koira-tulokset 2022 ovat julkistettu ja meidän joukkueesta Teppo sijoittui kategoriassa "Vuoden pentu" sijalle 9. kahdella pentuluokan näyttelytuloksellaan. 

20.2.2023

Taiston sisaruksista Nilla (J. Niittyvilla) korkkasi rally-tokouransa kotikisoissa ja tienasi ensimmäisen ALO HYV 86p. Onnea Johanna! Nilla korkkasi myös näyttelyvuoden Parkanossa helmikuun alussa tuloksella AVO ERI1 SA, viimeisen sertin metsästys jatkuu..

Nunas (J. Nallenvartija) kehäili myös Parkanossa tuloksella AVO EH3 ja Tallinnassa viime viikonloppuna: Tallinnasta sillä olikin hienoja tuliaisia, kun se oli sekä lauantaina että sunnuntaina ROP, sai kumpanakin päivänä sertin ja vielä lauantaina CACIBin. Onnea Anu! 

12.2.2023

Teppo matkusti tällä kertaa ilman emäntää Latvian Valmieraan ja sunnuntain hienojen tulosten (JUN ERI1 SA PU1 J-SERT-> LV JMVA VSP) myötä siitä tuli uunituore Latvian juniorimuotovalio. Kiitos Sanna, Suvi ja Mari sekä muut asianosaiset! 

16.1.2023

Uusi vuosi on startannut myös harrastusten osalta! Heti loppiaisena suunnattiin Tarmon ja Taiston kanssa rallytokoilemaan Orimattilaan. Tulosten sabotoinnista huolehti jälleen kerran ohjaaja, mutta reissu oli kaikenkaikkiaan tärkeä opintomatka varsinkin nuoriso-osastolle. Treenit jatkuu!

Missikisakausi aloiteltiin tällä kertaa Ilomantsin ryhmänäyttelyssä, jossa Hannu Talvi arvosteli meidän joukkueen neljä koiraa EH:n arvoisiksi. Osanotto oli tällä kerta hauska: kehässä nähtiin kolme Tarmon lasta kolmesta eri yhdistelmästä - sukunäköä on havaittavissa. Taisto sai ehkä elämänsä hienoimman arvostelun ja erityisesti etäjäsenet Nokko (Tirhan Nokko) sekä sijoitustyttö Martta esiintyivät ja käyttäytyivät hienosti! Kiitos apukäsille näyttelyssä ja Joensuun jengille seurasta!