Uutiset

28.9.2021
Taisto korkkasi rallytokouransa vähän extempore Pieksämäellä ja piti itsensä kasassa yllättävän hienosti: se palkittiin ensimmäisellä kiinnityksellä koulutustunnukseen tuloksella ALO HYV 95p.

Tarmon tytär Nita (J. Näkinkenkä) kävi silmätarkastuksessa: silmät terveet perinnöllisten sairausten osalta, sikiöaikaisia PPM-rihmoja.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

5.9.2021
Tarmo kilpaili Jyväskylässä rallytokon voittajaluokassa tienaten ensimmäisen VOI HYV 75p sekä sai tuomarin palkinnon, eka kiinnitys koulariin siis plakkarissa!


Martta korkkasi näyttelykehät ollen Anneli Pukkilan syynissä PPEK2 KP käyttäytyen mallikelpoisesti! Martan Nita-sisko (Matkatien Bandemian Onnenhetki) oli hienosti PPEK1 KP ROP-pentu.


Tarmon Nunas-poika (J. Nallenvartija) kävi silmätarkastuksessa, eikä perinnöllisiä sairauksia löytynyt - silmät terveet. Nunasin velipoika Nuutti (J. Nuottakaveri) korkkasi näyttelykehät tuloksella JUN EH2.


19.8.2021
Kesä alkaa olla ohi ja vuosi kääntyy kohti syksyä. Koiramaisia harrastuksiakin on jonkun verran herätelty koronasta huolimatta käyntiin ja varsinkin koiranäyttelyrintamalla on ehditty.

Tarmo jalostustarkastettiin 16.7. Asikkalassa hyväksytysti (Esa Ruotsalainen & Marjo Vierikko) ja on näin ollen omistamistani koirista neljäs koira, joka syyniin pääsi ja ensimmäinen jalostustarkastettu kasvattini. Arvio oli koiran näköinen kaikin puolin.

Näyttelymenestyksestä on vastannut pääasiassa veteraaniosasto, joka onkin ollut neljässä näyttelyssä ROP-vet ja kerran myös ROP. Tarmon vuoden päätavoite oli valioittava serti ja sitä onkin jahdattu, läheltä liippasi monta kertaa, mutta Luumäellä napsahti jättipotti ja Tarja Löfman teki pojista paras uroskehän ykkösen ja kakkosen, Tarmon saadessa myös viimeisen sertin sinetöimään sekä Suomen että Viron muotovalion arvon.

Myös Taisto-marakatti on korkannut virallisen näyttelyuran ja kolmesta kehästä tuloksena on EH ja kaksi ERIä, toinen SA:lla. Aikaa sekin tarvitsee, mutta ihanaa on ollut nähdä, että oudoissakin tilanteissa mukana on saanut kuljettaa reipasta ja sopeutuvaa teinikoiraa.

Haastavasta koronavuodesta huolimatta Tarmon lapsista myös Nilla (J. Niittyvilla), Nunas (J. Nallenvartija) sekä Riemu (J. Nietosneito) ovat kipaisseet näyttelyissä. Nillalle napsahti heti ensimmäisellä yrityksellä PN-sijoitus ja VARA-SERT, Nunaksella parhaana tuloksenaan Suomesta on EH ja Riemukin tienasi sekä koiran että handlerin ensimmäisellä yrittämällä täysin karvattomana EH:n. Nilla kävi myös virallisessa silmätarkastuksessa tuloksella terveet silmät. Nita (J. Näkinkenkä) kävi konekarhulla ja Nuutti (J. Nuottakaveri) on harrastanut ahkerasti niin maasto- kuin kenttälajejakin - näistä kuullaan vielä!

Yksin harrastaminen ei ole kivaa, eikä kaikkeen ehdi ja pysty - siispä kiitos erityisesti Heidille, ihan kaikesta!

Taran suunniteltu pentusuunnitelma ei onnistunut kesällä 2021, loppuvuoden juoksua ja tulevia suunnitelmia mietitään.

7.6.2021
Tarmo ja Taisto kävivät terveystarkastuksissa: molemmilla silmät ok, polvet 0/0 sekä Taistolla sydänkuuntelu puhdas, ei sivuääniä. Tarkastajana Lotta Axelsson.

Tarmo korkkasi rally-tokon voittajaluokan, mutta jäi ilman tulosta. Treenit jatkuu!

2.6.2021

Taisto suoritti Kerimäellä lammaspaimennustaipumustestin arvosanalla erinomainen (PAIM-T ERI), tuomarina Mari Morko. Tarmon lapsista myös Nilla (Jupinoiva Niittyvilla) ja Nunas (Jupinoiva Nallenvartija) suorittivat testin hyväksytysti. Kuje (Ikuisesti Dieselpimu) siirtyi Elinan omistukseen sijoitussopimuksen umpeutumisen myötä. Kiitos Elina, Kujeen parhaasta kodista!

20.12.2020
Nettisivut pitkästä aikaa auki ja pikkuhiljaa myös ajantasalle.

Meillä on pentusuunnitelmia keväälle 2021!