Uutiset

2022

9.5.2022
Taiston sisko Nilla (J. Niittyvilla) luustokuvattiin viime viikolla ja tulokset ovat saapuneet lausuntokierrokselta: lonkat A/A ja kyynärät 0/0, selkä: LTV0, VA0, olat terve/terve ja polvet 0/0. Onnea Johanna ja kiitos, nyt onkin yhtä pentua lukuunottamatta koko pentue luustokuvattu!

8.5.2022
Äitienpäivän aamuna suunnattiin pikareissulle Kouvolaan, vaikka vielä lähtöaamuna ajattelin ettei kannata.. Taistolle NUO ERI1, SA jäi ihan ansaitusti saamatta keskeneräisyyden vuoksi ja sitä se onkin kaikin puolin. Pappakoira sen sijaan pisteli tassua toisen eteen siihen malliin, että lopulta kotiinviemisinä meillä oli ruusuke jos toinenkin - se oli ROP, ROP-vet ja sai ensimmäisen veteraanisertinsä.

2.5.2022
Vappu vietettiin melkolailla perinteisesti koiramaisissa merkeissä! Lauantaina Miehikkälän ryhmänäyttelyssä Rutkulle VET ERI3 ja Taistolle NUO EH1, tuomari piti siti lähes kaljuna. Sunnuntaina kehäiltiin Lahdessa hyvin nukutun hotelliyön jälkeen ja aamun aloitti Teppo, joka hurmasi tuomarin ja olikin lopulta PPEK1 KP PU-pentu ROP-pentu. Iltapäivällä Rutku VET ERI3 SA PU3 ja Taisto NUO H. Taisto oli tuomarin makuun liian hoikka ja palkintosija tällä kertaa yleiskunnon mukaan.

Lauantaina Miehikkälässä paikalla oli myös Taiston Nilla-sisko (J. Niittyvilla) joka hienosti NUO ERI1 SA PN4 VARA-SERT sekä Kurikan ryhmänäyttelyssä Nita-sisko (J. Näkinkenkä) jolle NUO EH2.

24.4.2022
Taiston velipoika Nuutti (J. Nuottakaveri) napsi itselleen kolmannen tokon alokasluokan ykköstuloksen, joten jatkossa sen nimen eteen voi liittää koulutustunnuksen TK1. Onnea Henna!

Koiranpäivä vietettiin luonnollisesti missäs muuallakaan, kuin koirailemassa! Kuopion jalostuspäivillä meillä oli esillä kaksi sukupolvea, joista nuorempi teki ensiesiintymisen kehissä juuri 5kk täyttäneenä ja olikin yllättäen hienosti PPEK1 KP PU1-pentu VSP-pentu. Myös Tepon sisko Nala korkkasi missikisat ollen PEK2. Paikalla oli myös Taiston veli Nunas (J. Nallenvartija), jolle nuorten luokasta arvosana H.

Samaan aikaan Mäntsälässä Martan sisko Nita (M. Bandemian Onnenhetki) korkkasi viralliset kehät, tällä kertaa tuloksena JUN H.

12.4.2022
Taiston veli Nuutti (J. Nuottakaveri) ja kartturinsa Henna on taas kunnostautunut harrastusrintamalla! Viikonlopulta parivaljakko tienasi jo toisen tokon alokasluokan 1-tuloksen pistein 183 kunniapalkinnolla. Uusi viikko sen sijaan starttasi uudella koulutustunnuksella, kun kolmas rallytokokisa toi viimeisen ALO HYV 99p ja näin ollen RTK1-koularin! Onnea Henna!

10.4.2022
Kennelliitosta tupsahti Martan luustotuloksia: lonkat C/B, kyynärät 0/0, selkä LTV0 ja VA0 ja olet terve/terve. Pikkukoira pinkoo näillä varmasti oikein mallikkaasti!

Pertunmaan ryhmänäyttelystä ei meidän joukkueelle mainittavampaa menestystä. Martta tienasi toisen EH:nsa ollen luokkansa 3. ja pojat olivat erinomaisia, Taisto SA:lla saaden lisäksi VARA-SERTin.

5.4.2022
Martta kävi läpivalaisussa ja odotellaan jännittyneitä tuomiota Kennelliitosta! Polvet todettiin terveiksi 0/0.

Myös Martan Hilla-sisko (M. Bandemian Onnenkyynel) kävi virallisessa silmätarkastuksessa muutamaa viikkoa aiemmin ja silmät todettiin säihkyvän kirkkaiksi terveen lisäksi! Onnea Sirpa ja kiitos!

28.3.2022
Viikonloppuna pyörähdettiin useamman vuoden tauon jälkeen Lahti KV:ssa, jossa junioriosastosta kehässä pyörähti Taisto ja Martta, joka korkkasi samalla myös viralliset kehät. Aila Lehmussaari piti molempia kovin keskeneräisinä ja kevyinä - kummallekin tulokseksi EH. Erityisesti Martan käytöksestä näyttelyssä ja reissussa ylipäätään olen hyvin ylpeä ja iloinen - kuin käytäisiin joka päivä messukeskuksissa koirien ja ihmisten keskellä!
Samaan aikaan Kauhajoen ryhmänäyttelyssä näyttelyuransa aloitti Taiston sisko Nita (J. Näkinkenkä) joka nappasi myöskin ensiesiintymisellään karvanlähtöisenä EH:n, siellä tuomarina Jari Fors. Onnea ja kiitos Kati&Mika! Nyt koko N-pentue on käynyt näyttelyssä vähintään yhden kerran, hienoa!

21.3.2022
Meidänkin näyttelyvuosi on nyt korkattu aurinkoisessa Korpilahden ryhmänäyttelyssä, tuomarina suomenlapinkoirilla Markku Mähönen. Taisto esiintyi ensimmäisen kerran nuorten luokassa ja sai näköisensä arvostelun ja tulostakaan ei voi moittia: NUO ERI1 SA VARA-SERT. Kovin keskeneräinen se on kaikin puoli ja tarvitsee rutkasti aikaa. Myös veteraaniosasto oli mukana ja esiintyi vauhdikkaasti tuloksella VET ERI4 SA. Taiston sisaruksista Nunas (J. Nallenvartija) ja Nilla (J. Niittyvilla) olivat mukana, Nunas NUO EH2 ja Nilla NUO ERI2.

Viikonlopun hienoimmasta tuloksesta vastasi kuitenkin lahtelaispoika Nuutti (J. Nuottakaveri) joka korkkasi tokon alokasluokan! Sattumuksilta ei sielläkään vältytty, mutta lopputulos ilahdutti: ALO1 186p sij. 4 ja näin ollen kilpailuoikeus avoimeen luokkaan. Onnea!!

11.3.2022
Ihana, reipas, pieni Nokko (Tirhan Nokko) muutti osaksi Ikuisesti-jengiä ja pääsee tutustumaan tulevaisuudessa koiramaisiin harrastuksiin meidän mukana!

9.3.2022
Tepon prcd-pra status selviteltiin ja geeniarpajaisissa sen status on emänsä tapaan B = kantaja.

Taiston veli Nuutti (J. Nuottakaveri) on startannut rallytokouransa vakuuttavasti pistein 98 ja 92, joten enää yhtä uupuu alokasluokan koularista. Onnea Henna!!!

Tilda kesäpuuhissa, kiitos kuvasta Taru Vallius!

23.2.2022
Suureksi surukseni Tilda (I. Barkkikiekko) on nukkunut tänään ikiuneen. Lämmin osanottoni suureen suruun koko Kämäräisten perheelle ja kiitos Tildan parhaasta mahdollisesta kodista.

9.2.2022
Taiston sisko Nita (J. Näkinkenkä) luustokuvattiin: lonkat B/C, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0. Pentueen pennuista 4/6 on kuvattu ja tuloksetkin ovat kohtuullisia. Hyvä muistutus taas, että kahdesta priimaluustoisesta vanhemmasta ei niin vaan tulekaan pentueellista priimaluustoisia pentuja. Ihanaa, kun omistajat ovat vieneet koiria aktiivisesti tarkastuksiin - kiitos!

3.2.2022
Pikkuinen ja pörröinen Teppo tassutteli lauman jatkoksi! Jatkossa hulinaa siis riittänee!

Taiston velipoika Nuutti (J. Nuottakaveri) kävi luustokuvissa: lonkat B/C, kyynärät 0/0 ja selkä LTV1. Lonkissa oli rotutyypilliseen tapaan matalat lonkkamaljat, mutta näilläkin tuloksilla pötkitään varmasti myös harrastuskentillä. Kiitos kuvaamisesta Henna!

9.1.2022
Uudet kuvat 10kk vanhasta Martasta. Kiitos Sonja!